Fata mamii și mama fetii

Mica ține supărarea. Și se supără sincer. Am descoperit asta într-o zi când era tare micuță, să fi avut vreun an, după ce am lăsat-o vreo 10 minute cu mătușile ei ca să pot fugi după Mihnea. A rămas cu privirea ațintită într-un punct fix pe asfalt, cu mânuțele abandonate în poală, nemișcată. Voia să arate, cu toată mărunțimea ei, cât de tare s-a supărat. Altă dată s-a întâmplat  într-o noapte, când ne-am întors acasă, eu cu tatăl ei, după un weekend prelungit. Aveam  inima strânsă de emoția revenirii, conștiința încărcata și sânii angorjați. Nu m-a privit, nu a vrut să știe de mine ore bune.

Am ajuns să cunosc bine ochii supărați, buza frântă și mânuțele atârnând a dezamăgire.

Dragă Misună, ascultă, se va întâmpla să îl iubești pe tati mai tare și să fii geloasă pe mine, să mă numești urâtă și rea, să nu mai vrei să mă pupi, să mă minți despre vreun băiat, să nu mă mai suni câtva timp, să mă cerți că ți-am ratat nu știu ce carieră, să te superi că greșesc ceva cu copiii tăi. Să ne așezăm fiecare pe propriile adevăruri și să nu ne mai dăm mâna. Fii sigură că se vor întâmpla toate.

Dar să îți fie clar, în fiecare secundă a vieții tale, că te iubesc, că sunt a ta și că aș muta munții din loc pentru tine. Că te așez înaintea mea. Că uneori greșesc, dar niciodată intenționat. Că nu vreau să existe vină. Că sunt mama.

Chiar dacă.

Chiar când.

Și tu, privire mustrătoare din ochișori verzi albaștrii, să știi că nu m-ai luat pe nepregătite. Nu faci decât să îmi amintești că mi-a venit rândul. Rândul să zic și eu ceea ce tot auzea mama de la bunica: las’ c-ăi vedea tu când ăi avea copchiii tăi.

529100_10200535779409289_2009358590_n[1]

Advertisements

2 thoughts on “Fata mamii și mama fetii

  1. ce draguuuuutz :))) sa stii ca o sa le spun si eu copiilor mei astea, au si ei momentele lor de suparare autentica…si chiar daca imi vine sa pufnesc in ras cand le vad boticurile si incruntarea, ii respect prea mult incat sa le iau in deradere sentimentele…multumesc pentru gandurile frumoase impartasite. o duminica excelenta in continuare! m.a.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s