O zi lungă

Astăzi a fost o zi din aceea. În care prima senzație când mă trezesc e că mă înham la plug. Știam că Vlad are program suplimentar la serviciu seara, Mihnea e în faza de dezobișnuit de suzetă, sunt mulți nervi și multe lacrimi cu ocazia asta, afară sunt 46 de grade și opțiunile sunt limitate, laptopul e ‘stricat de doua zile, mâine abia îl aduce tata de la service’ (adică îl scoate mama din sertar). Zi în care nu știu exact ce avem de mâncare la prânz, ceva între supa de două zile și felul doi făcut în grabă aseară. Pun pariu că nu vor vrea de nici unele. În plus, am o grămadă de restanțe personale, care mă zgândăresc: de la examenul de arabă la aniversări uitate ale unor prieteni dragi, de la nescris pe blog de multă vreme la nealergat de și mai multă… Toate ingredientele unei zile casnice lungi. Și exact asta i-am zis acum câteva ore lui Vlad, cu o față obosită, ajunsă la capătul nervilor: azi a fost o zi lungă.
Dar acum s-au culcat pisoii. Și mă reculeg. Va veni vremea, curând chiar, când zilele vor fi iar prea scurte. Va veni vremea când mă voi regăsi neînghesuită în pat, fără greutatea mânuțelor și piciorușelor căzute aleatoriu, fără mirosul buclelor transpirate. Vremea când fetița care cânta din toată puterea plămânilor azi pe stradă, cu telefonul pornit pe melodia ei preferată, din Frozen, ‘coz fo a aaa time in ooorevaaaaaa’, va fi mare și departe. Probabil nu va mai cânta pe drum spre alimentara într-o banală marți după-masă. Ziua când băiețelul cârlionțat care se juca azi de-a ‘mami, eu plec la serviciu și tu să plângi’, sau ‘ mami, hai să ne jucăm de-a ‘Al meu! Al meu!’, va avea alte probleme de rezolvat, alte suferințe de vindecat. Fără mine.
Nu, se vede treaba că iar mi s-a dereglat busola.
Zilele lungi sunt acelea care lasă amintiri. Și iarăși, nu pentru prima dată de când sunt mamă, trăiesc un sentiment acut de Acum. Asta e unul dintre cele mai frumoase cadouri de la copiii mei.
De ce să îmi doresc zile scurte, când pot avea zile pline, cu toate anotimpurile în ele?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s